Jesús Quiroga: “És immoral retornar partides de la Generalitat destinades a lluitar per l’ocupació i l’abandonament escolar”

Agnès Lladó i Jesús Quiroga acompanyat per altres membres de la candidatura
Agnès Lladó i Jesús Quiroga acompanyat per altres membres de la candidatura | ERC

Esquerra Republicana aposta per impulsar a Figueres tota una sèrie de mesures per lluitar conta la taxa d’atur que pateix la ciutat i que, amb un 15%, la situa com a un dels municipis de Catalunya amb una xifra més elevada. Concentrar els serveis de Promoció Econòmica i de l’Oficina de Treball en un sol espai o l’impuls d’una Agència de Desenvolupament Econòmic que coordini tota l’acció són les propostes bases per desencallar la situació.

El subdirector general del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i número 2 de la llista d’ERC Figueres, Jesús Quiroga, denuncia que “no pot ser, és immoral que en un municipi com Figueres, amb un 15% d’atur i un 17% d’abandonament escolar es perdin subvencions i partides que la Generalitat posa a disposició per lluitar contra aquesta situació”.

Quiroga avança que “quan l’Agnès Lladó sigui l’alcaldessa de Figueres millorarem la coordinació amb un primer pas que passa per concentrar en un sol espai Promoció Econòmica i l’Oficina de Treball. Es tracta de generar sinergies entre tots els actors implicats i així ho farem”

Esquerra Figueres també impulsar una Agència de Desenvolupament Econòmic local però amb la voluntat de “liderar tota l’acció comarcal i, coordinats tots junts, gestionar els 20 milions d’euros que des de la Generalitat se’ns atorguen per polítiques d’ocupació i promoció. Es tracta de donar resposta des d’empresaris a aturats, passant per treballadors i emprenedors. A tots ells i ells van destinades aquestes mesures per ser més eficients”.