És l'hora de resoldre-ho ja

És l'hora de resoldre-ho ja
És l'hora de resoldre-ho ja

El senador Jordi Martí d'ERC va preguntar al ministre Ábalos què volia fer el govern espanyol amb dues de les infraestructures més troncals de les comarques gironines: l'AP7 i l'N2. El ministre va respondre que no tenia sentit continuar desdoblant la Nacional 2 si l'any que ve l'AP7 ja serà gratuïta, però que si que s'acabaria el desdoblament fins Orriols i el desdoblament del cinturó de ronda de Figueres.

No negaré que com alcaldessa de Figueres no em va desagradar la resposta. En primer lloc per què reitera que l'autopista serà gratuïta aviat, una anomalia que hem aguantat durant anys malgrat estar diverses vegades amortitzada, en segon lloc per què si es confirma la gratuïtat de l'AP7 espero que sense el desdoblament total, almenys hi hagi les inversions que garanteixin la seguretat i la capacitat viària de la N2 evitant trinxar el territori. I en tercer lloc, per què encara que el desdoblament integral de l'N2 no es produeixi, confirma el desdoblament d'un corredor viari de primera magnitud com és el que exerceix de variant de Figueres, que a dia d'avui només té un sentit per banda i això el fa extremadament perillós pels usuaris.

Tenim una oportunitat històrica per resoldre la problemàtica viària que durant tants anys ha marcat la mobilitat a la comarca fronterera per excel·lència i no podem deixar-la passar. Les infraestructures ben planificades i ben gestionades són generadores d'oportunitats pel territori. Una comarca com la nostra, porta d'entrada d'Europa, nord de la Costa Brava, corredor d'infraestructures i que aposta per la logística necessita ordenar el seu mapa d'infraestructures i fer-lo funcional i modern.

Agafem el guant que va llançar en la seva resposta ministre per posar-nos a treballar junts en resoldre els repte que tenim en mobilitat viària aquesta zona estratègica que és l'Empordà. I si ho aconseguim, li recordarem que encara ens falta resoldre problemes històrics en l'àmbit ferroviari, com el passos a nivell que parteixen la nostra ciutat.