Opinió

Amb les vacunes arriba l’esperança

Article publicat al Setmanari Empordà

Amb les vacunes arriba l’esperança
Amb les vacunes arriba l’esperança

Després d’un any del primer cas diagnosticat de Covid-19 a Catalunya la pandèmia continua sent encara una amenaça per a les nostres vides. Tot i que cada vegada estigui més controlada i tingui menys capacitat d’incidència, les dades actuals i l’arribada de noves variants ens recorden que, malgrat estar guanyant la batalla, no ens podem relaxar ni un instant. Això ho hem après al llarg d’aquest any que ens ha trasbalsat a tots i que ha fet un gir a les nostres vides.

 

Cada vegada estem més a prop de vèncer aquesta batalla. Amb l’arribada de les vacunes, s’albira l’esperança. Hem demostrat que Catalunya estem preparats per vacunar de forma massiva a la població i aconseguir la tan desitjada immunitat de grup. Una vacunació que fa imprescindible la planificació i que ens demostra una vegada més la gran tasca que fa tot el personal de l’atenció primària per fer-ho possible. Una tasca excel·lent, incansable.

 

A Figueres, aquesta vacunació va arribar primer fa un mes aproximadament per a tot el personal sanitari, per al personal essencial i per a les persones grans de les residències, on la Covid-19 ha fet escarafalls. Organitzar-ho tot no és fàcil, i amb poc temps encara menys. Transportar les vacunes, conservar-les en bon estat i distribuir-les casa per casa de les persones més grans esdevé ara la feina del dia a dia, trobant el sistema més àgil. Tot i així, si una cosa ens ha ensenyat i ha fet aflorar aquesta pandèmia ha estat el valor de la solidaritat. I quan parlem de vacunació tothom es posa a disposició del sistema. La setmana passada, per exemple, va començar la vacunació de les persones dependents de grau 3 i als seus cuidadors. I és que és imprescindible protegir primer els vulnerables. S’ha fet a l’aparcament del Garrigal, gràcies a la cessió que ha fet Saba de l’aparcament per a l’ocasió. D’aquesta manera, no calia ni baixar del cotxe per posar-se la vacuna

 

 

Ha estat un any duríssim per a tota la ciutadania, un any que ningú no es podia ni imaginar, però tots hem de fer un reconeixement immens als nostres professionals sanitaris que s’hi han deixat la pell, constantment, des del primer moment fins ara, amb la vacunació, i que ho continuaran fent.    

 

Des de l’Ajuntament, com no podia ser menys, hem volgut donar des del primer moment tot el suport necessari en la organització d’aquestes vacunacions, amb la cessió d’espais i amb tot el que el personal sanitari ens demanés. I és el que hem procurat fer a tots els nivells des que va començar aquest malson. El consistori hem invertit cinc milions d’euros en aquesta pandèmia, per ajudar sobretot a les famílies que més ho necessiten, per ajudar als comerços de la ciutat i als sectors més afectats per les restriccions per aturar els contagis. Ara veiem la llum al final del túnel i amb la vacunació arriba l’esperança també de reactivar-nos econòmicament.

 

Aquesta crisi social i econòmica només la superarem pensant en col·lectiu, reforçant els vincles comunitaris que ens han fet tan forts en els moments més foscos de la pandèmia. Tal i com diu l’activista Angela Davis, “és a les col·lectivitats, que trobem reserves d’esperança i optimisme”.