Treballem per fer de Figueres una ciutat més segura

Treballem per fer de Figueres una ciutat més segura
Treballem per fer de Figueres una ciutat més segura

La seguretat sempre ha estat una de les nostres prioritats com a govern. I des del primer dia hem treballat per millorar la situació a Figueres. Tanmateix, continuem escoltant les grans proclames, més pròpies de l’extrema dreta, basades en titulars buits de contingut.

Davant d’aquests comportaments, que perjudiquen la marca de Figueres generant encara més por a la ciutadania, el govern de la ciutat presenta resultats:  hem augmentat la plantilla de la Guàrdia Urbana, passant de 61 a 73 efectius, hem incrementat les sancions i augmentat els dispositius, hem incorporat agents cívics nocturns i hem renovat l'enllumenat de la ciutat invertint 1.150.000 €.

Tot i això, la seguretat no és un fet local. És un fet global, un repte de país, i per això hem de treballar junts per fer front aquests desafiaments. La setmana passada ens vam reunir amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a la Junta Local de Seguretat, on va anunciar que al setembre s'incorporarien 7 efectius més a l'ABP el mes de setembre.

Paral·lelament, a la Junta de Govern vam tirar endavant la convocatòria del procés selectiu de 4 places d'agent de Guàrdia Urbana. Mesures que són fonamentals per a reforçar la plantilla i millorar la gestió.

Treballem des de l’Ajuntament, i conjuntament amb altres administracions per millorar la seguretat de Figueres, i per garantir els drets de tots els figuerencs i figuerenques.