ERC Figueres presenta els onze primers integrants de la llista d’Agnès Lladó a les eleccions del maig

ERC Figueres presenta els onze primers integrants de la llista d’Agnès Lladó a les eleccions del maig
ERC Figueres presenta els onze primers integrants de la llista d’Agnès Lladó a les eleccions del maig

Esquerra Republicana de Figueres ha presentat els onze primers integrants de la llista que acompanyaran a l’actual alcaldessa, Agnès Lladó, a les pròximes eleccions municipals que tindran lloc el pròxim 28 de maig.

Els integrants de la llista representen als diferents barris i àmbits de la ciutat. Una  candidatura àmplia, que inclou diferents sensibilitats i espais del republicanisme.

 

La candidatura encapçalada per Agnès Lladó combina l’expertesa en la gestió del sector públic amb en Jesús Quiroga, Xavier Amiel i Ester Marcos amb la nova mirada de la política des de l’associacionisme de la ciutat amb Gregori Peral i Jordi Pujol. També compta amb integrants que venen del món de l’educació, la formació i l’orientació com la Maria Perpinyà, en Hasan Bouasria i l’Àngels Gazapo, i persones que combinen tant l’experiència en l’educació com en el secor públic com l’Elisabet Sànchez i la Maria Josep Porta.

 

El dijous 27 d’abril, a les 19:00 al Parc de les Aigües, ERC Figueres presentarà els 24 integrants de la llista, un acte que acabarà amb un brindis per la ciutat.

 

En aquest acte també es presentaran les principals propostes que formaran part del programa elctoral. ERC Figueres vol seguir treballant per construir una Figueres referent, impulsar la igualtat d’oportunitats, potenciant la inclusió en tots els àmbits, garantint drets, treballant per la transformació de la ciutat i apostant per la promoció econòmica, la captació d’inversions, impulsant l’economia local, i el comerç de  proximitat, fent, que el canvi iniciat aquests últims quatre anys pugui consolidar-se i expandir-se.

 

Els onze primers integrants de la llista són:

 1. Agnès Lladó i Saus

Va cursar estudis de Dret a la UdG i a la UNED. Ha dedicat la major part de la seva carrera professional al sector de la consultoria empresarial i del màrqueting. Sempre ha format part d'associacions figuerenca com els Castellers, Figueres Decideix i la Unió Esportiva. És regidora a l’Ajuntament de Figueres des del 2015 i alcaldessa des del 2019

2. Jesús Quiroga

Llicenciat en Història, té un postgrau en Ciència Política i de l’Administració. Actualment, és el subdirector general d’Ocupació i Territori al SOC i segon Tintent d’alcalde i regidor de Serveis Socials, Empresa i Ocupació i Formació i Industria.

3. Elisabet Sànchez.

Ha estudiat Enginyeria Tècnica en Indústries Agroalimentàries i un postgrau en Gestió Ambiental en Àmbit municipal. Ha estat professora de secundària a l’Institut Narcís Monturiol . Actualment, és directora a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca i alimentació.

 

4. Xavier Amiel

Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, Especialista en Bioquímica Clínica i Anàlisis Clíniques. Ha dirigit un laboratori d’analisis clíniques a la ciutat de Figueres. Durant aquest mandat ha sigut regidor d’Urbanisme i Mobilitat a l’Ajuntament de Figueres.

5. Àngels Gazapo

Graduada en Educació Primària  a la UdG. Fa gairebé 30 anys que treballa al món de l’educació. Durant 25 anys s’ha dedicat a l’Ensenyament a Figueres, a l’escola Josep Pallach, 8 dels quals ha format part de l’equip

6. Jordi Pujol Sanes

Ha estat professor del col·legi Sant Pau i ara regenta el seu propi gimnàs a Figueres. És entrenador de gimnàstica artística, jutge de gimnàstica, monitor i àrbitre d’esquaix i professor de pilates i aeròbic entre d’altres.

7. Ester Marcos

És auxiliar de Farmàcia i tècnic de laboratori, entre d’altres, ha estat botiguera i llibretera. Actualment, és regidora de Comerç i Mercats, Festes, Cooperació, Noves Tecnologies, Sostenibilitat, Promoció de la Salut, Gent Gran i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Figueres.

8. Hasan Bouasria Karara

Graduat en pedagogia a la Universitat de Girona i màster en intervenció social i educativa a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en l’àmbit sociosanitari i actualment, està treballant l’àmbit sociolaboral, com a prospector i orientador laboral. 

9. Maria Josep Porta

Va estudiar filologia anglesa i ha estat gairebé trenta anys professora de l’Institut Narcís Monturiol i a l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres. Recentment, es va incorporar al departament de la Presidència a Girona treballant per tots els municipis de la vegueria.

10. Gregori Peral

Ha treballat tota la vida a Correus fins a arribar a ser el Director de Correus a l’Oficina de Figueres fins al dia de la seva jubilació. Ha col·laborat amb diverses entitats figuerenques, i ha estat President de Pacem Figueres i del Dofí entre d’altres.

11. Maria Perpinyà

Diplomada com a mestra infantil va fer un postgrau en logopèdia. Ha estat 30 anys itinerant per diferents escoles públiques treballant amb infants amb sordesa i dificultats de llenguatge. Ha sigut regidora d’ERC a Pont de Molins i a Figueres.