ERC impulsarà un Pla d'Inversions als barris per millorar l'espai públic 

Els republicans també proposen la creació d'una xarxa d'aparcaments gratuïts de barri per veïns

ERC impulsarà un Pla d'Inversions als barris per millorar l'espai públic 
ERC impulsarà un Pla d'Inversions als barris per millorar l'espai públic 

Esquerra Republicana de Catalunya impulsarà un Pla d'Inversions als Barris per millorar l'espai públic, els carrers i les places dels barris. Mitjançant trobades amb els veïns i veïnes i amb les associacions, els republicans fixaran prioritats de quines són les principals inversions que s'han de desenvolupar a diferents zones de la ciutat, com ara ampliació de voreres o creació de nous parcs infantils. 

La candidata republicana, Agnès Lladó, ha explicat que "aquesta serà una de les prioritats, que fixarem durant el primer any de mandat i que desenvoluparem els anys següents, escoltant els veïns i donant resposta a les seves necessitats". 

Els republicans també crearan una xarxa d'aparcaments gratuïts de barri, amb prioritat per veïns. Concretament, es volen aprofitar els solars i espais buits del centre de la ciutat, que actualment siguin de propietat privada, arribant un acord amb els propietaris perquè esdevinguin aparcaments gratuïts pels veïns i veïnes de Figueres. Els visitants de la ciutat també hi podran accedir pagant el preu acordat prèviament entre l’Ajuntament i els propietaris.

Alhora, una altra de les propostes en matèria d'urbanisme serà crear una xarxa de parcs i jardins pels barris. D’aquesta manera, es vol garantir, que tots els figuerencs i figuerenques tinguin un espai verd a prop de casa seva.