ERC Figueres impulsarà 120 habitatges assistits amb espais comuns per a gent gran 

Es destinaran 800.000 euros dels Fons Next Generation per desenvolupar aquest model

ERC Figueres impulsarà 120 habitatges assistits amb espais comuns per a gent gran 
ERC Figueres impulsarà 120 habitatges assistits amb espais comuns per a gent gran 

L’esperança de vida cada vegada és més elevada. Per aquest motiu, Esquerra Republicana de Figueres impulsarà 120 habitatges assistits amb espais comuns per a persones grans amb l’objectiu de facilitar que les persones grans puguin viure a casa amb autonomia, prop del centre. L’aposta és un model que empoderi les persones i que permeti poder-se desenvolupar amb l’autonomia necessària. 

 

Per això els republicans proposa la creació d’habitatges  assistits amb serveis per a la gent gran, en els quals puguin fer vida autònoma però que al mateix temps disposin de tots els serveis que necessiten: infermeria, menjador, activitats... 

Per aquest motiu, es destinaran 800.000 euros dels Fons Next Generation per desenvolupar aquest model que va encaminat a generar més autonomia per a la gent gran. 

Una altra de les apostes és seguir potenciant el servei d’atenció domiciliària, amb la qual ja s’han invertit 500.000 euros, amb un servei de teleassistència gratuït i aplicant les noves tecnologies, com la geolocalització. També es proposa augmentar l’oferta sociosanitària residencial pels col·lectius amb patologies i necessitats que fan impossible que puguin viure a casa seva. 

Agnès Lladó, alcaldessa i cap de llista dels republicans a Figueres, explica que “Figueres té una manca d’habitatge públic de lloguer assequible. Aquest mandat hem posat fil a l’agulla per donar resposta a aquest greuge, i ho volem continuar fent. Cal que garantim un habitatge digne i a un preu assequible, sobretot per la gent jove i les persones grans”.